13 Nisan 2016 Çarşamba

Evlilik Hazırlıklıkları

     Mutlu bir yuva hayali içerisinde olan her genç kız, bir an önce bu dertler ve tasadan kurtulmak ister. Tabiki bu süreç çok uzun sürsede mümkün olduğu kadar eğlenceli bir hale getirme görevi bizlere düşüyor. Sayfamızda sizlere taktikler ve önerilerde bulunacağım. Tabiki sizlerinde fikri çok önemli. Çünkü  bu yuva öyle kolay kurulmuyor. Hepimizin birbirine ihtiyacı olacak.
     Her konuda bir fikir sahibi olmak bizi karlı çıkaran en önemli unsur.
    





     Öncelikle hayalimizdeki hedeflerimiz neler?
  
    Evlilik fikrine benim alışmam 4 senemi buldu. Hani dünden hazır olanımız gerçekten çok azdır. Düğünden once hep düşündüğüm konu çeyizdi benim için. Düğün gününe kadar artık gelinliği yok düğün yerini planları diyoruz ama cidden istediğimiz gibi olmuyor hiçbir şey. Özellikle bu konuda evlenmiş olan arkadaşlarımız bize öğüt verseler ne iyi olur :)


    Bu türlü girişimlerin maliyetleri ne kadar yüksek olsada hayalimizi gerçekleştiren bir kaç unsur yine de geride kalıyor eminim.


     Herkezden görüş bekliyoruz. Katılım lütfen....


     Yorumları takip edin lütfen :)


      Evet hadi başlayalım.






     
     1-  Devletin Yeni Evlilere Katkısı
 
    27 yaşında evlenecekler el kaldırsın çünkü bu konu size ilgilendiriyor.
    (Dip not : Yaşınız 24 olmalıki bankada para biriksin ve bu katkıdan faydalanın!)

   Öncelikle ilk yapılacak iş bankada çeyiz hesabı açmak.
   3 yıl bu hesaba her ay en az 100TL yatırmak.
   3 yıl boyunca düzenli para yatırmalısınız. Devletimizin katkısı kesilebilir dikkat. Bunu önlemek için ödeme planınızda 3 kereden fazla aksama olmaması gerekiyor.

    18 yaşından küçükler için aileler çeyiz hesabı açabilirler.Ayrıca evlenecek kişinin yaşı 27 olmalı ki bu yardımdan faydalansın.

     Bankada hesap açtırıp üç yıl para biriktirenlere devlet 5 bin liraya kadar çeyiz yardımı yapacak. İlk evlilik için yapılacak yardımı almak için ise 27 yaşından önce evlenmek şartıyla 5000 TL den faydalanabilirsiniz. Ayrıca Türkiye dışında yaşayan milletimizde faydalanabilecekler. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız bankaya yine çeyiz hesabı açarak tl cinsinden düzenli para yatırmaları gerekiyor.


   2-Evlilik Kredisi (Faizsiz) Kimler Faydalanabilir?
  Yeni evlenecekler için bulunmaz nimet faizsiz kredi bir sene içinde ödeme yapmadan 4 senelik taksitli kredi kullanabileceksiniz. Esas olarak erken evlilik yapacak ve çocuk nüfusunu arttırmaya yönelik bir uygulama gibi görünüyor. Yaş kriteri ise 26 yaşı doldurmayan, eşin ise 18-24 yaş aralığında olması gerekiyor. eğerki kredinizi aldınız ve çocuk sahibi oldunuz. Bu sure içinde bir sene öteleme yapabileceksiniz.
   Bu yaş sınırı bize uygun ama öğrenciyim diyorsanız size göre  bir yöntemde geliştirmişler. Evli öğrenci öğrenimi için kredi aldı ise bunu burs şeklinde size veriyor




 
    Sorularınız için yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz .